Liigu sisu juurde

Nende abiga uuritakse kahjustuse kohta.. On ette nähtud lahaste, kipsi, ortooside, trakside kandmine. Kaljusaar Küsimus nr 69 Kui tõsine on minu arterite ja veenide olukord, kui minu haigusnäitajad on sellised: UH:GSV 1cm diameetris refluksiga SFJ tasandil 0,83diameetriga reie tasandil refluksiga.

Meditsiiniasutuste külastamisel täheldatakse reeglina juba nahaaluste neoplasmide märgatavat suurenemist ja tihenemist ning enamasti kaasnevad sellega valulikud aistingud, punetus.

Ükskõik millises arenguprotsessis see ka pole, ei saa seda tähelepanuta jätta, sest kahjutu tükike võib mõne aja pärast muutuda pahaloomuliseks kasvajaks. Koonused Inimkeha on paigutatud erinevalt ja talub individuaalselt erinevate stiimulite toimet.

Subkutaansed moodustised võivad ilmneda kogu kehas, enamasti tekivad need kätel, eriti sõrmedes ja randmetes, käsivarrel, palju vähem levinud peopesades. Kõige tavalisem on tuberkuli välimus randme tagaküljel.

Selles kohas ei too haridus valu ja ebamugavusi, ülesehituselt on see tihe. Need ilmuvad harja liigsest ülekoormusest. Teine levinum koht on sõrmed. Pallide väljanägemise põhjus sõrmedel on artriit, kõhre deformatsioon. See vähendab märkimisväärselt sõrmede funktsionaalset eesmärki, põhjustab ebamugavusi ja võimetust Hematoom kuunarnukis pigistada.

Nende kasvuga ei soovitata käsivart koormata ja soovitatav on viivitamatult pöörduda arsti poole. Üldised põhjused Koonuste väljanägemisel naha all võib olla palju põhjuseid, alustades kõige primitiivsemast, näiteks keema või melanoomist, lõpetades tõsiste onkoloogiliste patoloogiatega. Teatavatel juhtudel võib otsustav tegur olla tööõnnetus. Teatud tüüpi tegevuses, mis on tingitud liigeste ebaõigest asendist, võivad nad painduda, neisse koguneb sool, mis viib tihendite väljanägemiseni.

Kuid enamikul juhtudel kaasneb selle probleemiga pidev valu.

Kuidas ravida küünarnuki turset

Koos kutseala kuludega ilmnevad samad tagajärjed Hematoom kuunarnukis verevalumite või mehaaniliste kahjustuste korral. Samuti on mõned haigused, millega kaasneb tihendite moodustumine naha alla. Selliste haiguste hulka kuuluvad: Hügroma. Kõige tavalisem haigus. Temaga koos ilmuvad käsivarre piirkonnas või peopesades muhud.

Spetsialistid klassifitseerivad selle tihendi healoomuliseks kasvajaks. Seda provotseerib kõõluste põletik ja arengu alguses ei too see ebamugavusi. Hügroma kasvab üsna aeglaselt, kuid aja jooksul võib see suureks kasvada ja tekitada esteetilisest ja füüsilisest aspektist ebamugavusi. See on sisemine mahuti, mis on täidetud vedelikuga.

On juhtumeid, et see puruneb iseseisvalt, kuid professionaalse eemaldamise või ravi saamiseks on parem pöörduda kirurgi poole. Haridus põhineb keharasval. Muhk ei põhjusta valu ega ebamugavusi, värvus ei erine teistest nahapiirkondadest, palpeerumisega on kude tihendatud. Seda neoplasmi peetakse healoomuliseks ega põhjusta ohtu tervislikule seisundile. Neid iseloomustab ainevahetushäirete ja selle Kui tombub liigeste salvi olemasolu.

Statistiliste andmete kohaselt on õiglasem sugu seda vaevust kalduvam. Samuti üsna levinud tüüpi nahaalused neoplasmid. See on struktuurilt sarnane lipoomiga, kuid päritolu poolest pisut erinev. Lipoomi iseloomustatakse kui eraldi rasva ladestumist naha alla, samal ajal kui ateroom on osa rasunäärmest, mille unustatud rasvkude erinevatel põhjustel unustab.

Just Hematoom kuunarnukis kude annab nahale ateroomi kohas rasvase sära. Mõnikord muutub nahk sinise varjundiks. Ateroomi iseloomustab põletikulise protsessi olemasolu, mis provotseerib tõsiseid tüsistusi.

Mädase põletiku ilmnemine võib viidata kogu näärmete avatuse probleemidele. See juhtum nõuab ateroomi kõrvaldamiseks kirurgilist sekkumist. Seda iseloomustatakse kui healoomulist neoplasmi. Podagra Podagraga küünarliigese valulikud aistingud on põhjustatud põletikulistest protsessidest, mis on tingitud uraatide soolade kogunemisest liigesesse. Nende ainevahetusproduktide patoloogiline kogunemine liigeses hävitab liigese, vähendab selle elastseid omadusi, tugevust, seetõttu kõndimise ajal vigastatakse ja hävitatakse, tekib põletustunne, valud.

Kasvaja Küünarliigeseõõnes on kasvaja kasvu peamine ja mõnikord ainus märk valu. Esialgsel etapil on domineeriv valu madala intensiivsusega, oma olemuselt tõmbuv, spontaanselt avalduv. Valusündroom kipub progresseeruma. Protsessi viimases etapis on valud nii tugevad, et ainult narkootilised analgeetikumid suudavad neid peatada.

Etapis, kui neoplasm on saavutanud märkimisväärse suuruse, blokeerib see liigeses liikumise. Suured kasvajad põhjustavad intensiivset valu ja on naha kaudu kergesti tunda.

Luumurd Küünarliigese moodustavate luude luumurrud tekivad mehaanilise trauma tõttu. Küünarliigese murru iseloomustab väljendunud valu sündroom, mis suureneb, kui proovitakse liigesele survet avaldada. Kahjustuse piirkond on ödeemiline, hematoomid on nähtavad, aktiivsed liikumised on võimatud.

Luude fragmendid võivad haavapinnalt lahtise luumurruga lõtkuda.

Koputage küünarnukile

Küünarliigese verevalum on suletud vigastus, pehmed koed kannatavad düsfunktsioonita. Kõige sagedamini märgitakse selliseid vigastusi liigese kukkumise korral, puhub sellele. Peamised märgid on valu, hematoom, tursed.

Dislokatsioon Küünarliigese dislokatsiooni peamised etioloogilised tegurid on vigastused, näiteks kukkumine pikendatud ülajäsemele. Dislokatsiooni iseloomustab tugev valu, jäseme aktiivne painutamine pole võimalik. Jäseme deformatsioon on visuaalselt nähtav, liiges paisub, valutab. Passiivne liikumine koos vedrutakistusega. Subluksatsioon Subluksatsiooni eristab dislokatsioonist kongruentsuse rikkumise puudulikkus liigeses pindade Hematoom kuunarnukis.

Subluksatsiooni sümptomid on vähem väljendunud. See on valus, kuid mitte nii palju kui nihestuse või luumurruga. Passiivse liikumise korral ei täheldata vedrutakistust. Lihaste ja sidekoe kahjustus Kõõlusepõletik Tendiniit viitab küünarliigese kõõluse aparaadi põletikulisele haigusele. Tendiniit on sportlaste kutsehaigus.

Etioloogia seisneb liigese pikaajalises ülekoormamises, traumas, nakkushaigustes, autoimmuunpatoloogiates. Kõõlusepõletiku korral on põletikulises liigeses terav valulikkus. Funktsionaalsed võimalused on piiratud, kahjustatud ala puudutamisel määratakse kõrge tundlikkus. Tursed, lokaalne punetus, küünarnuki piirkonnas kuum nahk viitavad põletikule. Epikondüliit Epikondüliiti tuleks mõista kui pindmist põletikku.

Haiguse peamine sümptom on valulikkus liigese lähedal, see avaldub paindumise ja pikendamise ajal. Puhkeseisundis valu pole; suprakondüülse piirkonna palpeerimine suurendab valu.

Põhiline Artriit Küünarliigese nikastused on põhjustatud traumadest, kui lihaskude kukub kiiresti kokku. Suletud vigastust iseloomustab kõõluse kiudude rebenemine. Löögid ja kukkumised on otsesed põhjused.

Bursiit Bursiidiga muutub küünarliigese periartikulaarne kott põletikuliseks. Valu ja tursed liigese välisküljel toimivad patoloogia põhitunnustena. Valu süveneb aeg-ajalt liikumise ajal, puudutades. Liigese bursa suurenemine ja vedeliku kogunemine selle õõnsusse on bursiidi ebasoodne sümptom. Küünarliigese bursiidiga saavutab turse sellise suuruse, et olekranooni protsess on blokeeritud.

Palpatsioonil on turse liikuvus.

Protsessi iseloomustab pidev valulik iseloom. Liigeste blokaad võib avalduda, valutada. Artriiti iseloomustavad lainetaolised ilmingud, valu märgitakse ainult ägenemiste ajal.

Sünoviit Sünoviiti tuleks mõista kui liigese patoloogiat koos liigesekapsli sisemise kihi põletikuga. Hemartroosi äärmiselt ebasoodne tulemus on kontraktuuri moodustumine. Kogunenud veri käivitab liigeses adhesioonide moodustumise, mis viib lõpuks küünarnuki liikumise täieliku puudumiseni, st kontraktuurini, liiges lõpetab oma funktsiooni täitmise. Hemartroosi ravi Hemartroosi esinemisel tehakse vere aspiratsiooniga liigese punktsioon, verehüüvete eemaldamine, süvendisse võib viia hormonaalsete ravimite - glükokortikoidide - süstimise.

Põletikulise reaktsiooni vähendamiseks manustatakse hormoone. Kuid hiljuti on andmeid, mis näitavad, et hormoonide intraartikulaarne manustamine ei ole alati õigustatud, kuna need mõjutavad liigesekõhre. Hormoonide kasutuselevõtu küsimuse otsustab arst individuaalselt, sõltuvalt hemartroosi astmest ja ühenduse olekust. Esimesed päevad pärast vigastust kinnitatakse jäseme spetsiaalse sidemega. Taastusravi Taastusravi on oluline punkt, mis on vajalik adhesioonide tekke, kontraktuuride ja kiire taastumise vältimiseks.

Taastusravi peaks algama võimalikult varakult. Olen 28 aastane naine. Mul on suur suur mure. Nimelt on mul lapsest saati Hematoom kuunarnukis mille tottu olen isegi haiglas istunud.

Nyyd on lugu nii, et viimasel ajal olen ma veel rohkem vasinud. Mul on raske hingata. Pea valutab, lisaks varisevad kaed ja nahal on imelikud laigud tekkinud. Neid juhtub ikka vahel tulema. Ma tunnen, et joud on kadunud ja ma ei taha isegi midagi teha, sest vasimus tapab. Olen kainud selle probleemiga perearstil aga ytlevad, et koik ok jne. Mentstratsioon on halb. Kestab paeva ja esimesed 3 paeva tuleb rohkelt verd. Kas tegu voibolla verevahiga mida arstid tuvastada ei taha?

Aneemia ei ole tromboosiprobleem. Aneemia põhjuste selgitamiseks paluge perearstil suunata mõne tubli sisersti juurde, et selle põhjusi selgitada ja ravi korraldada. Kaljusaar Küsimus Hematoom kuunarnukis 73 Tere! Olen 24 aastane neiu. Mure veenilainenditega. Ise ravisin neid eelnevalt Troxevasin geeliga ja võtsin ka Aescuven tablette ning kandsin tugisukki.

Valu vasakpoolse porandalihis muutusteta!

Pöördusin arsti poole alles hiljuti. Tema soovitas Troxevasin geeli ja Lioton ´t ja Mobiven kapsleid. Teise arsti juurde mind kohe saata ei tahtnud.

Kui ma tööl 8 tundi püsti jalu pean olema, betoon põrandal siis õhtuks on küll jalad väsinud ja valutavad. Öösiti on ka jalad krampi kiskunud.

Kuid seda pole ammu olnud, võtsin vahe peal Magne B6, võibolla see mõjus. Olen internetist uurinud varikoosi kohta päris palju ja olen aru saanud, Hematoom kuunarnukis ega need geelid, rohud ja sukad neid laiendeid ära ei võta. Kuidas saab neist lahti kui perearst ei taha määrata teise arsti juurde? Kui hullud need siis olema peavad? Kuluta raha ravimitele, kui samas selle raha eest oleks võibolla juba laienditest lahti saanud, või vähemalt osadestki.

Kas on võimalik kuskil kirurgil või selle ala spetsialistil lasta neid uurida, ilma et selleks oleks vaja saatekirja? Ma leian, et targem oleks ju olemas olevad laiendid eemaldada enne kui need päris tõsiseks muutuvad??

Soovitan siiski panna aja veresoontekirurgi juurde ja siis paluda, et perearst annab saatekirja. Igal inimesel on õigus saada ka eriarsti Raami valu liigestes, kui perearsti soovitused ei aita.

Ja kuna veenilaiendid segavad elukvaliteeti, siis kirurgiga konsulteerimine on hea mõte. Veresoontekirurgidest soovitan dr.

Palmiste-Kallion, kel pidi midagi ka facebookis olema kui olete kasutaja, leiate sealttöötab Ida Tallinna Keskhaiglas. Evo Kaha võtab vastu Lääne Tallinna Keskhaiglas ja on eravastuvõtt ka kusagil.

Põhja Eesti Regionaalhaiglas soovitan dr. Tiit Kivistik. Kindlasti on rohkem häid arste, see on lihtsalt minu valik neist keda Tallinnas tean. Mujal Eesti kohta ei oska midagi soovitada, lihtsalt ei tunne sealseid arste. Kaljusaar Küsimus nr 72 Tere kallid tohtrid. Selline mure, mul ema 67 aastat, Hematoom kuunarnukis insulti, aastaid olnud marevan ravil. Hiljuti perearst vahetas Pradaxa vastu kahenädalane tarvitamine viis INR vastust 0,78 väärtuseni, varem oli ,5 vahel.

Tuleb välja et ravim ei toimi ja veri läks paksuks. Perearst ei oska midagi teha. Kas keegi saaks aidata. Olen väga mures ema pärast. Pradaxa on igati hea ravim ja toimib samahästi kui Marevan ning paljudes aspektides omab isegi eeliseid Marevani ees.

Küünarnukk valutab paindumisel ja sirutamisel: põhjused, kuidas valu ravida

Pradaxa ja teiste uute antikogulantidega ei peagi INR mõõtma, sest see ei anna toimetugevuse kohta infot. INR on ainult Marevani toimetugevuse hindamiseks ja uute antikoagulntide kasutmisel sh Pradaxa ei peagi seda mõõtma. Olen veendunud, et Pradaxa omab head toimet Teie ema verevedeldamisel ja muretsemiseks pole põhjust.

Kaljusaar Küsimus nr 71 Selline mure, et ma olen esimest korda antibeebi pillidel ning neli päeva olen neid võtnud. Selle tulemusel on viimastel päevadel täheldanud ebameeldivat jalgade külmumist ja tundetust kohati isegi kerget valulikkustsamuti on ka käelabad külmad, aga mitte nii hullusti. Kas asi võib olla pillidest, kuigi pean tõdema, et käed ja jalad on mitu aastat jahedavõitu pigem olnud, aga mitte nii hullisti kui praegu.

Külmus ja jahedus ei ole antud situatsioonis tingitud tromboosist. Kas see on beebibillidega seotud kõrvaltoime, peab natuke pikemalt võtma, et jõuda järeldusele asjade seotusest.

Kaljusaar Küsimus nr 70 Küsimus on selline. Olen võtnud trompaxit umbes Hematoom kuunarnukis või rohkem aastat ja nüüd tekkis veritsust algul mõtlesin, et on tegemist naistehaigusega läbisin kontrolli ja kõik oli korras kuid veritsust jäi. Kui ravimit Hematoom kuunarnukis võta siis veritsust kaob. INR oli 2,7 öeldi et veri on paks. Aga millest ikka see veritsust kas on mõnest teisest ravimit kokku on ravimeid päevas 9.

Vabandust aga ma ei tea, mis ravim on trompax, ka google ei anna sellele vastet, seega ei saa Teie küsimusele vastata. Kui on veritsus, siis võiks kaaluda INR 2,5 vahemikus hoidmist.

Kuidas ravida küünarnuki turset - Menisk

Aga kõik sõltub näidustusest mille pärast ravimit tarvitate ja kas seda võib teha peab ikkagi otsustama arst, kes teab kogu Teie haiguse kulgu. Kui Trompax on südameaspiriini mingi firma nimetus, siis enamus juhtudel aspriini koos marevaniga pole vajalik tarvitada, jällegi otsustab raviarst personaalselt. Need on keerukad otsused, kui te sööte 9 ravimit, siis peab haigusi mitu olema ja neid kõiki aspekte tuleb arvestada. Kaljusaar Küsimus nr 69 Kui tõsine on minu arterite ja veenide Hematoom kuunarnukis, kui minu haigusnäitajad on sellised: UH:GSV 1cm diameetris refluksiga SFJ tasandil 0,83diameetriga reie tasandil refluksiga.

Refluks kuni sääre alumise osani. VParva 0,3vasakulVG vabad. VTP vaba. Perforandi puudulikkus sääre alumises osas paremal. Diagnoos: alajäsemete vaariksid e. Saphena paremal. Planeeritakse vahtskleroseerimine.

Küünarnukk valutab paindumisel ja sirutamisel: põhjused, kuidas valu ravida - Küünarnukk

Käisin erakliinikus, kus tuleb vist suur raha välja käia. Palun öelge oma arvamus. Kui Te olete käinud veenide ultrahelis, siis on Teid sinna mingi probleemi pärast saadetud ning pärast uuringu tegemist annab Teile vastuse see arst, kes Teid uuringule saatis. Kahjuks meie ei saa niimoodi kirja teel konsulteerida ning anda Teile vastust, mis seisus Te olete ning mis oleks Teile parim ravi.

Sukles Küsimus nr 68 Mul avastati süvaveeni tromboos juunis. Nüüd on kõik jälle ok ja ravimeid võtma ei pea. Leiti, et mul on geneetiline soodumus saada tromboosi ja rasestumisvastased pillid aitasid sellele kaasa.

Olen aastaid olnud ka doonor ja arst, kes Hematoom kuunarnukis ravis, ütles, et nüüd, kui ma verevedeldajat enam võtma ei pea, võin jälle doonor olla.

Käisin siis doonoriks, aga seal öeldi, et enam ei tohi anda verd. Kas ongi nii, et kui mul on korra olnud süvaveeni tromboos, siis enam ei sobi doonoriks? Minu teada võib trombofiiliaga geneetiline eelsoodumus tromboosile inimene verd küll anda. Tavalise doonori puhul ei kontrolli seda keegi ja paljudel inimestel on see geen. Süvaveeni tromboosi puhul, kui ta oli põhjustatud riskifaktoritest nagu teil beebipillid ja enam antikoagulanti ei tarvita, minu arust võiks verd anda.

Kas põhjendati ka, miks ei võeta verd. Tasuks veelkord üle küsida, kui ei põhjendatud. Kui suure riski ma endale võtan uuesti rasestuda marevan ravi ajal,kindlasti tuleb minna nii ruttu kui võimalik üle madalmolekulaarsele hepariinile. Kas hepariin ravi on sama efektiivne kui marevan ravi või on mul hepariin ravi ajal suurem oht tromb saada?

Kuidas see lootele mõjub? Kas Hematoom kuunarnukis on veel üldse mõeldav,sest ohtusid on päris palju? See ei ole veebipõhine arutamise teema. Teil on vaja saada tromboosi spetsialistilt korralik konsultatsioon ja otsused ametlikult paberil. Rasedusega seotud asjad tuleb enne korralikult läbi arutada ja kokku leppida tegevuskava.

Seejärel võtke perearstilt saatekiri ning kaasa kõik olemasolevad meditsiini dokumendid, siis saab sellest konsultatsioonist sündida ametlik otsus ja strateegia Teie tuleviku osas. Parimaga, Heli Kaljusaar Küsimus nr 66 Nimelt mul on 2 last ja teise raseduse ajal 7 kuu pealt diagnoositi mul tromboflebiit, ehk siis trombid pindmistes veenides.

In Home Hematoma Surgery Part 1

Veenilaiendid on mul väga suured ja probleemsed juba pikki aastaid, perekonnas on olnud see päritud emaliini pidi. Süstisin enne sünnitust 2 kuud Clexani, peale sünnitust oli verekadu ml verd, tehti vereülekanne ja 2 päeva pärast sünnitust tekkis uuesti tromb pindmises veenis, süstisin jälle clexani 2 kuud.

Nüüd küsimus, sooviks uut rasedust vältida ja olen kuulnud nahaalla paigaldavast rasestumisvastasest implantaadist — kas see oleks mulle sobiv ja mis riske sellega kaaseb või sobiks spiraal? Tean, et pillid ja plaastrid ei tohiks mulle sobida. Kunagi ammu kasutasin pille, eks ma siis sellega võibolla tegin enesele ka karuteene. Kas on olemas analüüse, mis tuvastaks, kui suur on mu risk tromboosi osas? Selliste asjade nõustamiseks on arsti kabinet, mitte internet.

Esiteks on arstil patsiendist rohkem vaja teada kui olemasolev jutuke, teiseks ega me analüüse ju läbi Interneti teha ei saa. Ja kes vastutab kui ma niimoodi valesti nõu annan.

Diagnoose püstitakse ja ravi määratakse endiselt arsti kabinetis ka interneti ajastul. Isiklikult soovitan dr. Nõukast, kes tromboosispetsialistidest tegeleb kõige enam naistetromboosiga. Aga ka teised arstid on kenasti asjaga kursis. Anne Kirssi vastuvõtule.

Kaljusaar Küsimus nr 65 Läbisin ndal aastal insuldi ja südameoperatsiooni. Mul on südameklapid asendatud proteesidega. Kasutan Marevani. Normaalsel inimesel IRN referents on 0, 1, Milline peaks olema minu vastav näitaja ja millest see sõltub?

IRN vahemikus 2,7 on arst minu puhul rahuldavaks lugenud,ravimikogust ei muuda. Näitaja 3 või suurem halb ja kogust tuleb vähendada. Tavainimesel ongi INR 1,0 lähedane, aga see on normaalne neile, kes Marevani ei tarvita. Marevanravi ajal peab INR püsima enamus inimestel 2,0 vahel, kui ei ole arsti poolt muid korraldusi antud.

Ainult siis on Marevanravi efektiivne, aga samas võimalikult ohutu. Igale mehhaanilise klapiproteesi tüübile ja vastavalt sellele, milline südameklapp on Hematoom kuunarnukis, on ettenähtud INR vahemik, kus Marevanravi on efektiivne st hoiab ära trombide tekke proteesklapil. INR alla 2,0 pole Olaliigese 2 kraadi telje artroos piisavalt efektiivne, et hoida ära trombide teket, sel juhul suurendatakse marevani kogust.

INR üle 3,0 hakkab aga tõusma veritsusrisk. Tavaliselt siis vähendatakse natuke Marevani kogust, et hoida õiges vahemikus st INR 2,0. Kaljusaar Küsimus nr 64 Jalgades on sipelgad juba aastaid. Nüüd aga on see tunne tulnud näkku ja keel suriseb tänasest alates. Mida teha-kui ohtlik see on? Vastus: Tere! Kui kaebused püsivad, siis olege hea ja pöörduge perearsti Hematoom kuunarnukis.

Sukles Küsimus nr 63 Tere, minu emal 73a diagnoositi a. KATE südameseiskumisega,eduka taaselustamisega. Jäi peale seda Marevan ravile. Selle aasta aprillis opereeriti ta nekrootilise pankreatiidi tõttu kaks korda.

Haiglas olles sai ta antikuogulantravi. Hetkel on ema hooldusravi osakonnas kosumas. Viimatisel perearsti visiidil öeldi, et kuna KATE oli eelmisel aastal, siis rohkem Marevani ei pea võtma. Alates augustist ei ole ta saanud ei Marevani ega Clexani. Kas oleks vajalik edasine antikoagulantravi? Kui vajalik, siis milline? Esmalt on mul väga hea meel teie perekonna üle, et olete ennast tromboositeemadega kurssi viinud. Nekrootilise pankreatiidi ajal oli kindlasti näidustatud tromboosi profülaktika Clexaniga.

Kui Hematoom kuunarnukis pankreatiit lahenenud ning patsient saavutanud liikumisvõime st. Kui meil tegu nn. Kai Sukles Küsimus nr 62 Tere, sain eile arstilt positiivsed uudised, et trombe enam ei ole. Seega ta ütles, et Zibori tarvitamise võib järgi jätta. Kuna lõpetasin eile Zibori süstimise.

Kas võib esineda mingisuguseid võõrutusnähte? Ei ole. Kaljusaar Küsimus nr 61 Olin tromboosiga kahepoolne trombemboolia haiglas ning peale haiglaravi olen Valuvaigu valuvaigistav valuvaigistav juba 6 kuud võtnud Xareltot vastavalt retseptile. Kui pikalt on vajalik veel Xareltoga jätkata või kas on vajalik ravi muuta? Kui tromboos on pärast 5 kuut ravi ikka jalas, siis üks asi on kindel, et praegu peaks kindlasti ravi antikoagulandiga jätkama.

Kui kaua ja kas vajalik ravimi vahetus, on mailtsi raske kommenteerida. Selleks pange ennast kirja mõne tromboosispetsialisti juurde. Peeter Saadla. Head paranemist soovides, dr. Kaljusaar Küsimus nr 60 Mu vasakul jalal on veen tursunud ja teeb kõndimisel valu ,kannan ka tugitaldasid.

Teen aednikutööd mis nõuab palju kõndimist. Tänan ette! Kui jalal on veen tursunud ja see valutab, siis võib olla tegemist veenipõletiku ehk flebiidiga ja lisaks võib olla ka tromboos selles veenis. Et asjale selgust saada, soovitan pöörduda lähima haigla erakorralise meditsiini osakonda EMO kui veeni põletiku ja Hematoom kuunarnukis kahtlusega.

Diagnoos kinnitatakse või võetakse maha vereanalüüsi D-dimeeri ja vajadusel lisaks ultraheli doppleri alusel. Kuna tromboos vajab alati kiiremat tegutsemist, seepärast soovitus EMO, mitte perearst. Kaljusaar Küsimus nr 59 Tere! Olen 15 aastane tüdruk ning olen viimaste aastatega tähele pannud, et vahel peale trenni Kui liigesed joosta muutub üks sääremari kuidagi jahedaks ning on teisest sääremarjast suurem.

Jalga lõdvalt hoides ning sääremarja katsudes on see teisest ka palju kõvem. Kas te oskate öelda mis sellist reaktsiooni põhjustab? Millise arsti poole peaksin pöörduma? On see üldse vajalik? Arvan, et trenni tegemise järgselt ühe sääremarja paksenemine ja jahenemine, kuid see mõne aja pärast kaob, Hematoom kuunarnukis tõsine probleem.

Samas on mul teile küsimus-ega Te ei suitseta ega tarvita rasestumisvastaseid vahendeid? Minu küsimse taga pole uudishimu, vaid tahan aru saada, kas teil viks olla mingit kõrgenenud tromboosiriski.

Sukles Küsimus nr 58 Tervist! Ma olen aastane noormees. Mul on jalgades valud Sääre piirkonnas ja mul vist lõhkes vasakus käes keskosas veresoon verevalum on veeni peal. Kas mul võib olla tromboos ja kui Hematoom kuunarnukis on, siis mida ma tegema peaksin?

Palun pöörduge erakorralise meditsiini osakonda või perearstile. Kaljusaar Küsimus nr 57 Selline mure, et mul parema jala kints tulitab ja tundub tuima võitu. Kas võib olla trombi oht vms? Kui on kahtlus trombile, tuleb pöörduda oma perearsti vastuvõtule või EMO-sse kui asi tõsisem ja ei kannata ootamist. Läbi interneti suhteliselt võimatu tromboosi diagnoosida. Kaljusaar Küsimus nr 56 Tere. Kas 33 aastasel mehel võib tromb põhjustada südame rütmihäireid ning milliseid vereproovide analüüsi tulemused näitavad trombi ohtu.

Mure selles, et ka kunagi isa on trombi tõttu 40 aastaselt surnud. Nimelt 2 nädalat enne südame rütmist välja minekut sai käidud lennureisil, mis kestis 7 tundi. Südame rütmi tagasisaamine võttis aega haiglas Eestis u. Lõpetuseks — milliseid uuringuid võiks veel teha, et teada saada, millest selline rütmihäire võib olla põhjustatud ning kas on trombiohtu. Palun lugege läbi kodulehel olev virvendusarütmia info.

Sealt saate vastused oma küsimustele. Kui kõikidele küsimustele vastuseid ei saa, siis palun pöörduda kardioloogi vastuvõtule. Küsimusi on Teil palju ja neid pole võimalik mailitsi käsitleda. Virvendusarütmia on nii paljude aspektidega haigus ja vahest noorematel inimestel pole selgeid haiguslike põhjusi, vaid on südame nn elektrisüsteemi häire ja sellisel korral tromboosi riskid on madalad.

Kaljusaar Küsimus nr 55 Tere! Olen Jalg on valulik ja turses, õieti käia ei saa, vaid longates.

Wen Dermatofibroma Naha all olev muhk võib osutuda kahjutuks ja kaob üksinda või kasutades mõnda kreemi või geeli. Siiski on olukordi, kus selline pitser tähendab tõsiseid terviseprobleeme. Sellisel juhul on oluline haigus õigeaegselt tuvastada, et mitte tekkida tüsistusi. See on tsüst.

EMO arts kirjutas välja Clexane süstelahuse, mida 24h tagant pean süstima. Praeguse seisuga on tehtud 1 süst. Küsimus, et kas ma saan kuidagi seda valulikust kiiremini Hematoom kuunarnukis, lisaks sellele et kannan ravisukki ja määrin ka liotoni peale. Kas pikem jalg peaks saama puhata või ma pean just vastupidi rohkem käia kuigi jalg on valulik. Kuidas ma saan leevendada valu?

Kui ruttu võiks esimesed tulemused peale Clexane süstimist olla? Kas juba äkki mõne päevaga? Kui Teil on raseduse ajal diagnoositud pindmiste veenide tromboos siis ravikuuri kestus süstidega on minimaalselt 45 päeva. Kindlasti ei kao valulikkus ja turse ära päevaga-ravim lõhustab trombi ning valu ja turse kaovad sedavõrd, kui taastub normaalne verevool.